Odpolední Baby (29. 4. 2017)

S Jarem jsem byl domluvený, že v sobotu zajedeme někam na skalku, ale celý pátek pršelo, tak jsme to zrušili. Sobotní dopoledne bylo docela pěkně, tak Jára žhavil drát a ukecával mě, že to bude vyschlé, pršet nebude, bude pohoda… Nakonec se mu to povedlo a cíl byl určen: Baby. Jejich část, která směřuje na jih, měla velkou šanci být suchá. Já se jen obával nástupu a přestavil jsem si ten velký kopec, úzkou cestičku, bláto a listí. To bude jízda…

Po obědě jsme nabrali směr Lhánice. Po cestě jsem několikrát pouštěl stěrače, vyhýbal se kalužím, ale nakonec jsme úspěšně zaparkovali na konci Lhánic. Větší část cesty jsme pak museli jít po louce, jelikož cesta byla dosti blátivá. A už jsem na úpatí kopce. K mému příjemnému zjištění bylo sucho a cesta z kopce dobrá. U skály, překvapivě, nikdo nebyl. Jára měl pravdu a skála byla suchá, tak jsem se vrhnul do cesty Kruhová IV+. Jára to za mnou šel jako správný horský (s)vůdce v pohorkách. Následně jsme pokořili cesty Varianta přes plotnu, Vaškova cesta a Stromovka (vše za V). Cesta domů už byla bezproblémová.

I když počasí není úplně nakloněno k lezení, tak vhodným výběrem místa (a trochou štěstí) se dá lézt, i když není jasno a sucho. Jsme rád, že mě Jára vytáhl a nakonec to byla pěkná návštěva Bab po dvou letech.

Lezení zdar

Honza