Poslední slanění 2018

Jako již tradičně jsme zajeli 29. 12. na Pálavu, kde jsme ještě před posledním slaněním v roce trošku i polezli. Účastníci: Jara, Pája, Škebla, Nikča, Lukin, Horkys. Na to, že mainstream klika našeho oddílu je v Chorvatsku, celkem dobrý.

Vzhledem k zimě jsme lezli krátký cesty na Vzývajícím a Maturitě. Teplota někde těsně nad nulou a vítr moc neumožnily lézt cesty náročný na prsty (na Pálavě klasika), tak jsme vytáhli friendy a vklíněnce a lezli převážně lehký cesty po vlastním, nebo po rezavejch skobách. Tyto cesty dnes už asi nikdo neleze. Na vršku Maturity se štanduje za šutr, to už se v moderně odjištěných oblastech nevidí. Za mě to bylo dobrý z důvodu oprášení samojistících technik, jakože trénink na Tatry. Taky jsme objevili krásnej překrok na Maturitě, ten bych zařadil jako povinnou cestu pro všechny na příště. 😊

Slanění proběhlo, jak jinak, z Martinky. Nováčci si užili 60 metrů v prostoru, což někteří zažili poprvé. Poslední člen výpravy už to měl skoro za tmy. Kupodivu jsme lana stáhli bez seknutí nebo uvíznutí na stromě, takže pohoda a jelo se do hospody. Tam nás posílila silná těhotenská klika našeho oddílu. Řekl bych, že se nám to tam taky povedlo, ale to už je jinej příběh.

Myslím, že výjezd se povedl i metodicky, neboť nováčci zjistili, na co vlastně všecky ty věci, co se učí na stěně, jsou 😊.

Lezení v roce 2018 zdar.

Jara